Fatimastraat 91 91-A (Verkocht)

Tilburg
€ 465.000,- k.k.
91 02
91 07
91 11
91 15
91 24
91 27
91 29 Gsm
91 35
91 45
91 49
91 50
91 56
91 57
91 58
91 64
91 65 Was91 73
91 69
91 72
91 81
91 85

In het bruisende Piushavengebied gelegen winkelruimte met grote bovenwoning op een fors perceel. Het pand is destijds onder architectuur van Bedaux gebouwd.


Algemeen

Het Piushavengebied trekt steeds meer bezoekers en is compleet herontwikkeld. De prima mix van horeca, winkelen en dienstverlening zorgt voor een heerlijke levendigheid die zeer inspirerend voor ondernemers en bewoners is. De Fatimastraat is gelegen aan de Zuidkant van de Piushaven en heeft zich door de herontwikkeling van de AaBe-fabriek, The Cube en het monumentale Fraterhuis Saint-Denis samen met het Gezondheidscentrum Koningshaven net om de hoek aan de Kruisvaardersstraat in de laatste jaren snel ontwikkeld. In deze kindvriendelijke buurt zijn ook allerlei voorzieningen voor jonge ouders aanwezig.

Aan het einde van de Fatimastraat, ter hoogte van de kruising met de Kruisvaardersstraat en de Hertogstraat, komt een prachtig woon/werk pand beschikbaar.


Locatie

Het winkel/woonhuis aan de Fatimastraat 91-91A is eenvoudig via de Ringbaan Zuid en Ringbaan Oost te bereiken. Ook het centrum van Tilburg en de bruisende Piushaven zijn op korte loopafstand gelegen.

Voor de deur zijn ruime, gratis, parkeerplaatsen gelegen. Voor de eigen poort is een oprit gelegen naar de openbare weg. Deze oprit wordt door middels van belijningen vrijgehouden. Aan de overkant van de weg is zelfs nog een extra parkeerterrein gelegen. De bushalte is tegenover het pand gelegen. Het gehele straatwerk is recent vernieuwd. Er zijn mooie brede trottoirs ontstaan met groenvoorzieningen aangelegd.


Object

Het winkel/woonhuis is medio 1950 gebouwd onder de tijdloze architectuur van Jos Bedaux. Op de begane grond is een zelfstandige winkelruimte gelegen met achterin een meterkast, toilet, keukenblok en een kleine en grote magazijnruimte aan een ruime binnenplaats die via de onderdoorgang met een grote poort bereikbaar is. Deze binnenplaats biedt eventueel mogelijkheden voor parkeren op eigen terrein.

Momenteel is er een compleet ingerichte kapsalon gevestigd, met mogelijkheid ter overname. De begane grondruimte is volledig voorzien van rolluiken.

Op de eerste- en tweede verdieping is een ruim en licht bovenhuis gelegen.

Indeling bovenhuis:

  • Begane grond, entree, meterkast en vaste trapopgang.
  • Eerste verdieping, centrale gang, zeer ruime woonkamer met drie hoge raampartijen en Frans balkon, studeerkamer en verschillende inbouwkasten in deze diverse kamers, ruime keuken, bijkeuken met apart toilet en buitendeur naar een groot dakterras.
  • Tweede verdieping, vaste trap, overloop, C.V.-ruimte, toilet, badkamer met douche en ligbad, twee ruime slaapkamers met grote dakkapel aan de achterzijde. Er is veel extra bergruimte gecreëerd onder alle raampartijen van de dakkapellen.

In totaal zijn er drie toiletten aanwezig, op iedere verdieping één. Er is overal sprake van een ruime plafondhoogte.

OPPERVLAKTE

Winkelruimte begane grond: circa 110 m²

Bovenwoning: circa 140 m²

Dakterras: circa 56 m²

Bergingen/overkappingen circa 8 en 16 m²

INHOUD

Totaal circa 756 m³.

KADASTER:

Gemeente Tilburg

Sectie X

Nummer 113

Grootte 278 m²

BESTEMMINGSPLAN

Het winkel/woonhuis is gelegen binnen het bestemmingsplan ‘Fatima 2007’ en heeft als bestemming wonen met de perceelsgerichte bestemming ‘detailhandel’.

PARKEREN

Direct voor de deur en op het tegenover gelegen parkeerterrein zijn ruime gratis parkeermogelijkheden.

KOOPSOM

€ 465.000,-- kosten koper.

OPLEVERDATUM

Aanvaarding in overleg.Overdracht

Vraagprijs € 465.000 k.k.
Status Beschikbaar
Aanvaarding In overleg

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte 250 m²
Inhoud 756 m³
Perceel oppervlakte 278 m²

Bouw

Soort woonhuis Eengezinswoning / winkel
Type woning Verspringend
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwjaar 1945 - 1959

Kadastraal

Gemeente Tilburg
Sectie X
Nummer 113
Grootte 278 m²
Eigendomssituatie Volledig eigendom

Notariskeuze

De koopakte zal worden opgemaakt volgens het model van de Koninklijke Notariële beroepsorganisatie, Ring Amsterdam, door een door koper aan te wijzen notaris kantoorhoudende in de regio Amsterdam of binnen een straal van 5 km van het ter verkoop aangeboden object.

Uitbrengen van biedingen

Ten behoeve van de voortgang van de verkoop en afbakening van verantwoordelijkheden geven wij hierbij graag melding van de verkoopcondities in geval een aspirant-koper geen gebruik wenst te maken van deskundige aankoopbegeleiding zulks in de vorm van een beëdigd of gecertificeerd makelaar.

Indien bij het aangaan van de onderhandelingen hiertoe door de aspirant-koper wordt gekozen, dient deze aan verkopende makelaar naar genoegen aan te tonen dat het onderliggend voorstel voldoende financieel is gewaarborgd. Dit kan worden aangetoond door bijvoorbeeld contact met of afgifte van een uitgebracht advies door een daartoe deskundig en erkend financiële instelling of adviseur.

Biedingen worden bij voorkeur per post of e-mail aan de verkopend makelaar toegezonden, vergezeld van een afschrift van een geldig legitimatiebewijs. De verkoper en diens makelaar zal aan aspirant-koper al hetgeen meedelen dat ter kennis van koper behoort te worden gebracht, met dien verstande dat inlichtingen over feiten welke aan koper bekend zijn of uit eigen onderzoek bekend hadden kunnen zijn, voor zover een dergelijk onderzoek naar de geldende verkeersopvattingen van koper verlangd mag worden, door verkoper en/of diens makelaar niet behoeven te worden verstrekt. Aspirant-koper aanvaardt diens onderzoeksplicht als zodanig. De aspirant-koper dient zelf de voor koop gangbare informatiebronnen te raadplegen.

Biedingen blijven van kracht tot het moment waarop de verkoper (en/of diens makelaar) antwoordt met een acceptatie, het uitbrengen van een ander voorstel of door afwijzing van het door aspirant-koper uitgebrachte voorstel.

Drie dagen bedenktijd

Sinds 1 september 2003 is de "wet koop onroerende zaken" van kracht. De gevolgen van deze wet voor de woningmarkt en de makelaardij kunnen we samenvatten in twee hoofdpunten: drie dagen bedenktijd voor de koper en het schriftelijk vastleggen van de koop.

Bedenktijd

Een consument die een woning koopt heeft drie dagen bedenktijd. Daarin kan hij de overeenkomst alsnog ongedaan maken. De consument krijgt zo de gelegenheid om alsnog deskundigen te raadplegen of wat extra nachtjes te slapen over de aankoop. Deze bedenktijd is van dwingend recht: koper en verkoper kunnen niet afspreken dat deze niet van toepassing is. Wel kan koper tijdens de bedenktijd uit eigen beweging afstand doen van de resterende bedenktijd. De bedenktijd begint op de dag die volgt op de dag dat de koper (een kopie van) de door beide partijen getekende koopakte heeft ontvangen. Het precieze tijdstip waarop de koper de akte ontvangt, is niet van belang.

Schriftelijk vastleggen

In tegenstelling tot de situatie vóór 1 september 2003 is de koop van een woning (door een consument) pas gesloten als de koopakte door koper en verkoper is getekend. Tot die tijd is er geen rechtsgeldige koop. Dit is door meerdere gerechtshoven bevestigd; indien een koopovereenkomst ten aanzien van een woning niet schriftelijk wordt vastgelegd conform artikel 7:2 BW, is de sanctie nietigheid.

01 Bg Verdieping Plattegrondschuinte
02 1E Verdieping Plattegrond
03 2E Verdieping Plattegrond
04 Bg 1E 2E Verdieping Doorsnede
05 Voorgevel Achtergevel